BAS®

Permanent Bant Üstü Tutucu lar Sırbistan Yolcusu

Magnetic_Overband_Separator

Bant Üstü Tutucu’lar İhracata Hazır

Bant Üstü Tutucu’lar (Separatörler)

Bant üstü tutucu’lar konveyörler üzerinde istenmeyen metallerin ayıklanmasında en etkili ve pratik ekipmanlardır. Separatörler paralel ve çapraz askı uygulamaları ile iki farklı şekilde aplikasyonu sağlanır. Bant üstü metal tutucu lar bantın eni, bant hızı, banttan geçen malzeme yoğunluğu, tane boyutu ve yığın yüksekliğine bağlı olarak seçilir. İlgili konveyör üstü uygulamalarda manyetizma kaynağı olarak permanent ve elektromanyetik olarak ikiye ayrılırlar. Bant üstü tutucu lar konveyör üzerindeki empürite yoğunluğuna bağlı olarak manual yada kendinden temizlemeli olarak tercih edilebilir.

Permanent manyetik bant üstü metal tutucu lar daha sınırlı kapasitede ek güç kaynağı gerektirmeksizin daimi mıknatıslardan oluşur ve sürekli ilgili alanda manyetik alan oluşturur. Permanent manyetik separatörler uygulama mesafesi ve tane boyutuna bağlı olarak; tek kutup ve iki kutuptan oluşabilir. BAS MBS / MBS-M / MBS-H tipi permanent bant üstü metal tutucuları uygulama yoğunluğuna bağlı olarak en uygunu tercih edilir.

Elektromanyetik bant üstü metal separatörler ile daha çok yüksek askı mesafesi ve zorlu-yüksek kapasiteli geri dönüşüm ve maden uygulamalarında tercih edilmektedir. Elektromanyetik separatörler için uygulama sınırı daha geniş olup zorlu koşullar için adapte edilebilir.

Aşağıda sıralı ekipmanlar Holcim Sırbistan tesisi klinker hattı fırınlama öncesinde konveyörün içerisinden istenmeyen metallerin ayıklanmasında kullanılacaktır. İlgili uygulamada kullanılan ekipmanlar EP600 kauçuk banta sahip olup uzun ömürlü bir kullanım sunar. BAS MBS tipi metal separatörler standart olarak manyetik izoleli çelik şaseye sahiptir bu işlevle servis kolaylığı ve uzun ömür sağlar. Kaymaz bant uygulaması ile separatör bantının yolunda çalışma garantisi sağlar. Separatör üzerinde opsyionel olarak acil stop uygulaması, bant kaydı ek emniyet şalteri bulundurmaktadır. Bant üstü metal tutucu lar alt ve üst bant boşluklarında paslanmaz çelik yan bariyerler barındırır ve yüksek manyetik alandan ötürü ekipman içerisine metal girmesinin önüne geçer. 4 adet yedekli askı aparatı ile uygulama askı sahasında bile bant değişimi imkanı sağlar.

En doğru uygulamalarınız için BAS ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Permanent tipi bant üstü metal separatörler

Elektromanyetik bant üstü metal separatörler